Sluiten

Parketspecialist


Parket? Parket zijn bewerkte houten planken, waardoor de houten planken geschikt zijn om er een vloer van te maken. Een houtenvloer is no-nonsense, degelijk en authentiek. Net zoals dé parketspecialist van TMC Woonwinkels: Wim Witte. Naast zijn functie als bedrijfsleider in TMC Goes, is hij verantwoordelijk voor de parketafdeling. Van oudsher is de productgroep vloeren de core-business van TMC Woonwinkels. Wim behoort tot de tweede generatie van de familie Witte, die werkzaam is bij TMC. Hierdoor is het specialisme van de houten vloeren met de paplepel ingegoten. Vanuit zijn functie als bedrijfsleider heeft Wim onder andere een grote invloed gehad op de visie op het nieuwe woonbelevingscentrum. In het interview zien we zijn visie sterk terugkomen in de parketafdeling.

Wim, de parketafdeling is volledig op z'n kop gegaan en heeft een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Wat vallen de bezoekers als eerste op als ze de afdeling bezoeken?

Het eerste wat direct opvalt is dat de afdeling groter is geworden. Daarnaast hebben we gekozen voor een opstelling met veel minder stalen, hierdoor oogt de afdeling nog groter. Wat ook opvalt is dat de showroom een open ruimte is geworden met een centrale plek om met elkaar in gesprek te gaan, onder het genot van een kop koffie. Bij de tafel zien we ook een groot beeldscherm hangen en op de muren zien we nog twee schermen waar we klanten kunnen laten zien hoe parket wordt gemaakt en welke mogelijkheden er zijn.


Je geeft aan dat er verschillende dingen veranderd zijn. Kan je aangeven wat de grootste verandering is?

Het toepassen van het 'less is more' principe is de grootste verandering. Op een gegeven moment zagen de bezoekers door het hout het parket niet meer. We hadden ongeveer 300 stalen staan en nog extra presentaties van leveranciers die houten vloeren aanbieden. Bij de totstandkoming van de vernieuwde afdeling zijn we uitgegaan van drie dingen. 1. In de nieuwe afdeling moeten we de keuzestress bij de klanten wegnemen, maar dit mag niet koste gaan van de mogelijkheden. 2. De collecties die we selecteren moeten naadloos aansluiten bij het imago van TMC. 3. Het realiseren van maatwerk vloeren moet mogelijk zijn. Dit hebben we dan ook gerealiseerd in de vernieuwde afdeling.

Hoe kan je keuzestress wegnemen bij de klant én toch alle mogelijkheden aanbieden?

In de vorige opstelling waren er ontzettend veel stalen die nagenoeg op elkaar leken. We hebben ervoor gekozen om bepaalde collecties eruit te halen, terwijl dit dus niet afdoet aan je aanbod. Als adviseurs moeten wij helpen om de juiste vloer te vinden voor de klant. Door het wegnemen van een aantal collecties, die geen toegevoegde waarde hadden qua kleur en qua kwaliteit, is dit makkelijker geworden. We merken dat de consument dit kan waarderen. Nu hebben we om en nabij de 100 'grote' stalen in de winkel. Doordat we gebruik van grotere stalen, krijgt een bezoeker een goed beeld van de vloer.

Je hebt het nu een aantal keer gehad over 'selecteren van collecties'. Met welke geselecteerde collecties werk je en waarom werk je uitsluitend met deze collecties?

We werken intensief samen met Dennenbos, Lieverdink, Royal Dutch en Bauwerk. Deze merken leveren allen een uitstekende kwaliteit. Een voorbeeld hiervan is de toplaag. Veel leveranciers werken met een toplaag vanaf 2 mm. Onze merken hebben een minimale toplaag van 4 mm. Dennenbos is uitstekend geschikt voor visgraat vloeren of andere legpatronen en heeft een toplaag van maar liefst 5,5 mm. Dit komt doordat ze een constante en uitstekende kwaliteit multiplank gebruiken. De droogte van het hout is ook uitstekend. Hierdoor gaat de vloer niet werken, bij een vloer met een patroon erin is dit bijzonder belangrijk. Lieverdink levert traditionele, tijdloze vloeren, waar volgens de oude ambacht wordt gewerkt. Als je op zoek bent naar een moderne vloer, dan kom je uit bij Bauwerk. Het merk Royal Dutch levert voornamelijk eikenhouten vloeren. Bij het selecteren van de merken hebben we ook rekening gehouden met duurzaamheid. Zo hebben de merken een bosbeheer keurmerk wat inhoudt dat een dezelfde hoeveelheid bomen dat gekapt wordt, herplant wordt. Een groot bijkomend voordeel is dat deze leveranciers alle denkbare houten vloeren kunnen leveren.

Hierop aanvullend: Een groot voordeel van het kopen van een vloer bij TMC Woonwinkels is dat wij een eigen legservice hebben. De vloeren worden altijd gelegd door vakmannen die het vak verstaan en alle legpatronen kunnen realiseren.

Begrijp ik het goed als ik zeg dat potentiële klanten terecht kunnen bij TMC Goes voor elke denkbare houten vloer?

Dat klopt, onze leveranciers kunnen deze vloeren maken in alle maten en kleuren. Dit kan zowel voor nieuwe vloeren als voor renovatievloeren. Wanneer een klant oude planken meeneemt en een aantal planken wilt bij bestellen dan is dit mogelijk. Er zal altijd een klein kleurverschil optreden, dit komt doordat hout een zeer bewerkelijk materiaal is. Plinten kunnen ook altijd in een zelfde kleur worden geleverd, nieuwe vloer of een vloer voor renovatie. Ik adviseer altijd om de plinten in de kleur te doen van de muur, dan vallen ze als het ware weg. Het renoveren van vloeren doen we ook regelmatig. We schuren de vloer dan op en zetten deze in een nieuwe olie. De vloer kan er dan weer jaren tegenaan. Een houten vloer kan worden opgeschuurd, dat is ook een groot voordeel van een houten vloer.

Er is al heel veel gezegd en geschreven over de voor- en nadelen van houten vloeren t.o.v. van harde vloeren zoals laminaat en pvc. Kan jij aangeven waarom men toch voor een houten vloer moet kiezen, ondanks dat een houten vloer mee onderhoud vergt?

Een houten vloer oftewel parket koop je voor de charme. Een houten vloer leeft namelijk, hij verandert licht van kleur en hij beweegt. Doordat hij meeveranderd geeft het ook een bepaalde authenticiteit. Er zijn ook praktische redenen om een houten vloer te nemen doordat het een vrij stille vloer is ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat. Wist je bijvoorbeeld dat er ook een groot assortiment houten vloeren is die zeer geschikt is voor vloerverwarming? Daarnaast kan een houten vloer veel langer mee dan laminaat. Een houten vloer kan je, wanneer de bewerking eraf is of als je hem een andere kleur wilt geven, opschuren en opnieuw in de olie zetten. Hierdoor heb je praktisch een nieuwe vloer. Door een andere olie toe te passen kan je de vloer de kleur geven die je wilt. Ik nodig de lezers van harte uit om, onder het genot van een kop koffie, de mogelijkheden en voor- en nadelen van houten vloeren eens te bekijken en door te nemen. Van harte welkom!

Bedankt voor je tijd Wim. We wensen je veel succes toe!

Graag gedaan.


Lees meer over de houten vloeren op onze website.

Creer je eigen moodboard online en lees meer over de vijf woonstijlen!

Benieuwd wat uw stijl is? Creëer uw eigen sfeercollage. Dit kan zowel op papier of digitaal! In onze handige moodboard-app kunt u zoveel moodboards maken als u wilt. Daarnaast kunt u zich laten inspireren door de vijf verschillende woonstijlen. Ontwikkel uw eigen stijl en creer uw eigen moodboard!

+ Lees meer


TMC Woonwinkels Maakt wonen leuker!TMC WoonWenz
Marconistraat 15-15b
4461 HH Goes
0113-224114
tmcwoonwenz@tmcwoonwinkels.nl
TMC Woonwinkels Bergen op Zoom
Van Konijnenburgweg 13
4611 HK Bergen op Zoom
0164-274477
tmcbergenopzoom@tmcwoonwinkels.nl
TMC Woonwinkels Goes
Marconistraat 13
4461 HH Goes
0113-224102
tmcgoes@tmcwoonwinkels.nl
TMC Woonwinkels Kruiningen
Zandweg 1b
4416 NA Kruiningen
0113-382626
tmckruiningen@tmcwoonwinkels.nl